Hur bankerna styr vårt samhälle del 6

Läste ett mycket bra inlägg av Carl Norberg som behandlar det absurda i att ett land skall behöva stå i skuld till privata banker när landet själv skulle kunna skapa dessa pengar istället för att låna dem av bankerna. På så vis så skulle landet aldrig få någon statsskuld och ej heller skulle invånarna behöva betala skatt på sitt arbete. 

Citat:

”Sanningen som är lika fullkomligt uppenbar som obestridlig, är att det är vansinnigt att en suverän stat måste gå i skuld bara för att producera mer av sin egen valuta, så är det bara”


Slut på citat
Annonser
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Ekonomi och politik, Penningreform. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hur bankerna styr vårt samhälle del 6

 1. Megapax skriver:

  det skapar makt och livegna slavar..det är bankernas vinst i detta spel

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle säga detta….Men, de skulle lärt av Hitler… Just i de ekonomiska frågorna kanske??

  • superzeke skriver:

   jo det stämmer men jag undrar hur omvärlden reagerat.Total utfrysning av Sverige, bankmaffian skulle göra allt i sin makt för att sätta stopp för sådant och i sista hand en militär invasion.Jag tror att man skall se ”bankmaffian som en egen stat/land” som omfattar den största delen av världen. Länderna är som delstater i ”deras land” som de spelar ut mot varandra.USA är t.ex ”deras poliskår” som de skickar om ett land avviker ifrån deras ”lagar” och inte kan fås till underkastelse genom ”finansiell krigsföring” utan kräver ett mer handfast ingripande av ”rent rått våld”.Om Hitler hade gjort sitt ekonomiska system i fredligt syfte och sedan inte startat något krig eller utfört förintelsen så skulle säkerligen ”bankmaffian” startat ett krig mot Tyskland genom England eller USA.De skulle aldrig tillåtet det tyska systemet med skuldfria pengar (det skulle ju t.ex kunna sprida sig till andra länder).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s