Budgetmål för försäkringskassan


Det är på detta sätt som vårt socialfärsäkringssystem är tänkt att fungera i framtiden

angående fallet med Christina Reyes som fick godkänt sitt sjukfall först efter sin död.

Ungefär så här fungerar det…..

Man måste först på alla sätt se till att det finns en ”buffert” mellan beslutsfattare och de som blir utsatta för besluten. Denna ”bufferten” skall vara så ogenomtränglig som möjligt. Detta gäller i princip all form av maktutövande.

I fallet med sjukskrivningarna så ser man först till att man har en psykopat som representant i en regering som utfärdar ett dekret om hur mycket ekonomiska resurser som skall läggas ner på sjuka människor.
Sedan så skapar man en myndighet som man t.ex kan kalla för försäkringskassan. I denna myndighet anställs de som skall utföra instruktioner som kommer ifrån ”högre ort”.
Denna myndighet ges sedan en budget och ett strikt regelsystem för hur dessa pengar skall spenderas. Detta följs sedan till punkt och pricka.

Det man gör är alltså att man FÖRST bestämmer hur mycket resurser (pengar) som skall läggas ner på människor som blivit sjuka. Först DÄREFTER bestämmer man vilka sjukdomstillstånd som skall räknas som sjukdomar som kan få del av denna budget.
Detta räknas noggrant ut så att debit och kredit slutar på noll.

Eftersom man vet att dessa resurser inte kommer att räcka på långa vägar för de som är sjuka så har man en strategi för att eliminera detta problem på ett kostnadseffektivt sätt.
Och eftersom problemet är ”den som är sjuk” så eliminerar man helt enkelt denne (den sjuka alltså).

Detta görs genom att  upprätta ännu en buffert dit ”den sjuka” kan överklaga. Denna bufferts enda funktion är att låta sjukärendet dra ut så mycket som möjligt i tid.
Målet är nått om och när den sjuka till sist ”självdör”.

När den sjuka till sist har självdött så kan man utan att överskrida det uppsatta budgetmålet till sist
godkänna sjudomsfallet eftersom handläggarna på försäkringskassan har fått
uttryckliga instruktioner om att döda människor har 100% nedsatt arbetsförmåga.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Övrigt, Politik. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Budgetmål för försäkringskassan

 1. syfte skriver:

  bra skrivet… försäkringskassans bakbundna händer följer direkt under regeringens nya politiki handlingar och beslut.Vad hände med alliansens slogan ”alla ska vara med?Hanna

 2. superzeke skriver:

  tack skall du haVar det inte sossarna som sa ”alla skall med”?janne

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Jag kopierar detta ditt inlägg till min bloggs kommentarer och kommer att reblogga. Dina insikter är sanna och du kan förklara detta på ett pedagogiskt sätt..Jag mår så illa av det du nu säger att jag mår illa… och jag vet att lita på dig, vid detta laget.Får jag? eller… se det som så här…. casualties of war… olycksfall* som mitt engelskalexikon säger..Tack för att du finns. Mer än jag kan uttrycka.KÄMPA… folk kan inte vara SÅ dumma… Inte längre.Hemikram ♥

 4. trerk skriver:

  Tumme från mig. Ett mer humant och rättvisare Sverige är ett måste.

 5. janc skriver:

  håller med i allt du säger-det är en gigantisk penningflytt- från de svaga till de starka.äntligen håller det omvända robin hood samhället på att skapas!

 6. mim skriver:

  Ja, det är för tråkigt det hela.Sån otrygg tillvaro för så många sjuka.Det måste bli en förändring år 2011.Man får inte behandla människor på det här sättet!

 7. HEMIMAMMA skriver:

  Önskar dig en god fortsättning och ett gott nytt år!Hemikramar

 8. Sven Tycker skriver:

  Ibland tvingas man överdriva för att få fram sitt budskap. Vilket alltså innebär att du i sak har rätt men att detaljerna naturligtvis får ses som ”ironi”.”Alla ska med” innebär att ”alla som jobbar” ska med. Övriga ingår inte i begreppet ”alla” utan endast i begreppet ”tärande”. Ordet arbetslös är t.ex. bara en felskrivning av ordet abetsslö. Det är ju så lätt att slinka med fingrarna när man har bråttom och skriver.

 9. Civilisten skriver:

  Bra skrivet och är så rätt för det kan väl inte vara på något annat sätt.tumme

 10. LuddesMorsa skriver:

  Det mest ironiska är att debet och kredit inte slutat på noll det sista åren. FK har gått med vinst och fått ett överskott på flera miljoner under 2009/2010 har jag läst i flera olika medier för ett tag sedan.Det är helt sjukt. Svårt sjuka nekas ersättning och FK går med vinst!

  • superzeke skriver:

   saken är väl den att ”premien” som betalas in inte är öronmärkt utan kan t.ex användas till ”nyttigare saker” som skattesänkningar och Rut-avdrag till exempel

 11. Debattlust skriver:

  Sen har de ju ännu ett system, för dem som inte klassas som tillräckligt sjuka för att få del av pengarna. Tvinga ut dem i arbete en period så de blir sjukare och sjukare för att förhoppningsvis innan de dör iallafall få lite sjukpenning en period. För nån sjukersättning delas inte ut åt de icke-döda numera.

  • superzeke skriver:

   jo precis, mjölka ur den sista kraften ur de sjuka innan de dör är bra ekonomi.Man för även tänka på att i en demokrati så måste man ha minst 51% av rösterna för att kunna regera. Och den del av befolkningen som är sjuka kommer troligen inte att höra till dessa 51%. Därför är det av största vikt att dessa avlider så fort som möjligt (stryks ur röstlängden alltså). Svårare än så är det inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s