Nobelpristagare om vårt ekonomiska system

Frederick Soddy nobelpristagare i kemi 1921 yttrade dessa ord (fritt översatt ifrån engelska)

”Jag tänkte att jag, som vetenskapsman, borde veta lite mer om ekonomi. Så jag studerade vårt penningsystem i två år utan att kunna få ut något vettigt av det hela. Då, en dag, gick plötsligt sanningen upp för mig. Det jag studerade var inte ett system, utan ett avancerat bondfångar-trick”.

Original

”I thought that, as a scientific man, I ought to know something about economics. So I studied the money system for two years and could make nothing of it. Then, one day, the truth dawned on me. What I was studying was not a system, but a confidence trick.”

The conclusion that the money system is a confidence trick comes from ”the father of nuclear fission” Nobel Prize winning chemist Frederick Soddy.

Annonser
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Ekonomi och politik, Introduktion till penningreform, Penningreform. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nobelpristagare om vårt ekonomiska system

 1. Lincoln skriver:

  Så sant! Att inte bli förödmjukad och förvirrad av de ekonomiska hycklarnas språk är första steget till att se hur otroligt enkelt bedrägeriet är uppbyggt.

 2. Lincoln skriver:

  Hittade det här som berättar lite mer om om Frederick Soddy:

  • superzeke skriver:

   hej och tack Lincoln, det här om Soddy var verkligen intressant.Man upptäcker mer och mer kloka människor.Det som Joe sa om skulder tycker jag var bra.”Hela världen håller nu på att gå under på grund avnågra papper som finns i någons kassaskåp någonstans”janne

 3. skvitt skriver:

  Tänka sig att det behövdes två års studier för att inse det! Men bra sagt är det förvisso!/Skvitt

  • superzeke skriver:

   Jo men tänk på Soddy bara var ett ”vanligt geni” och inte var någon utbildad ”illusionist”.Som nobelpristagare i kemi så förväntar man sig saker är logiskt uppbyggda och har något slags system inbyggt. Det stämmer överallt i naturen men pengar är inget naturligt. Det är en uppfinning av människan. Så det är människans val hur man behandlar pengar.Uppfinningen är helt genial men när man låter några Joe Laberos bestämma hur det används så blir det som det blir.Och Soddy hade ju inte Internet att studera det på heller -:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s