Birger Schlaug om….. Att skapa pengar ur tomma intet

Ser till min glädje att MPs ”gamla språkrör” Birger Schlaug har börjat att engagera sig i penningreformrörelsen. Här har han börjat en serie om bankernas bondfångartrick att skapa pengar/krediter ”ur tomma intet” och skuldsätta alla med dessa låtsaspengar.

Missa inte kommentarerna till serien, speciellt Håkans och Lincolns kommentarer, länk till Birger här…..

http://schlaug.blogspot.com/2011/04/sondagsskola-for-tillvaxthungrande-del.html

Känns riktigt bra att en känd f.d politiker tar upp detta. Jag tror att det är den första politikern faktiskt, detta måste under alla omständigheter in i den politiska debatten.

Annonser
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Ekonomi och politik, Introduktion till penningreform, Penningreform. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Birger Schlaug om….. Att skapa pengar ur tomma intet

 1. HEMIMAMMA skriver:

  ska läsa… Själv har jag släppt ett inlägg som var ett hästjobb…Hemikram

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Intressant kommentarstråd också…

 3. Vajra skriver:

  Påtagligheten att yttra sig när man hoppat av är ett bevis på hur alla partier är sammansvurna i ring med media och bankväsendet.Visst finns korkade ointellktuella politiker som inte vet ett skit om bankväsedets uppbyggnad helst klart det kryllar av dem, men knappast i partiledningen, dessa är genuina psykopater som vet massor men går över lk.

  • superzeke skriver:

   Ja en politikers karriär är helt förstörd om han går in på vissa känsliga ämnen.Ta t.ex vänsterpartisten Egon Frid vars enda ”brott” var att han undertecknade ennamnlista på att en oberoende undersökning av 9/11 attackerna borde göras. Han blev genast utsatt av mediadrevet (med TV 4 Kalla Fakta i spetsen) och anklagad för i det närmaste vara terrorist. Alla partier (inklusive vänsterpartiet) tog fullständigt avstånd ifrån honom.Helt otroligt hur det fungerar egentligen.Däremot så har t.ex pensionärerna Clinton och Greenspan öppet medgivet att det de förespråkade under karriären var helt fel. Men de är ju pensionärer.

 4. Kao skriver:

  Läst , förundrats, förvånats över hur bankerna egentligen jobbar. Har även läst om detta förr, men i Schlaugs version var det så tydligt. Pengarna finns inte, de ”flyter bara runt som siffror”. Visst är det så.Om vi alla svenskar gick till våra banker och krävde att ta ut alla våra besparingar, sälja våra värdepapper för att lägga allt i ”madrassen”, då skulle bankerna få MYCKET stora problem….eftersom de pengarna i verkligheten inte finns. Våra pengar är utlånade mot ränta till någon annan och regeringar leker med våra privata tillgångar och tjänar storkovan.Detta kallas egentligen bedrägeri, men banker åker aldrig fast. Vad de än gör. Inte heller storföretag. Bara ”den lilla människan” gör det…Kao

  • superzeke skriver:

   Hej, ja bankerna skulle i så fall stänga sina portar. Det finns ingen som helst möjlighet att ta ut sina besparingar eftersom de helt enkelt inte finns. En bank är ett luftslott och egentligen så är det värre än så.Den ”riktiga världen” består av oss människor och allt som vi producerar och tjänster och gentjänster som vi gör varandra. I en stor grupp med människor så behövs det någon slags måttstock eller bokföring över detta annars så skulle vi inte kunna hålla reda på detta sinsemmelan oss. Det är detta som pengar har till uppgift att göra.Det betyder att de som enligt lag har hand om bokföringsystemet och ensamrätt på det (bankerna) helt enkelt kan styra hela samhället genom att välja ”vem som skall ha tillgång” till systemet. Så själva hjälpmedlet (pengarna) styr hur de reella värdena som varor och tjänster kan förverkligas istället för som det borde vara, precis tvärtom.Citerar här min insiktsfulla bloggarkollega Lincoln:”Ingen skulle väl få för sig att ta betalt för själva måttstocken gällande kilo, liter, meter eller annan måttstock. Det är en liter av VARAN som kostar – man ska inte ta betalt för användandet av litermåttet. Likadant med pengar – användandet av måttstocken kr ska ingen kunna ta betalt för. När pengar ges egenskapen att besitta värden utöver att vara måttstock uppstår problem – precis som det uppstår problem om någon tog patent på måttstocken meter och krävde att alla måste betala en avgift för att använda den”

 5. Kao skriver:

  Auri sacra fames (= den fördömda hungern efter guld)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s