Penningsystemet är i grunden så enkelt så att ingen förstår det

Bill Still är bra på att förklara på vilket sätt penningsystemet i grunden är så enkelt uppbyggt så att ingen förstår det. Vi blir ju hela tiden matade med att allt skall vara så otroligt komplicerat. Vilket det oftast inte är. Särskilt inte penningsystemet. Bill förklarar också varför inte ett system uppbackat av guld kommer att fungera och vilken den enda vettiga lösningen är. Det är så enkelt att ett barn kan förstå det, ja kanske det är just barn som förstår det bäst eftersom vi vuxna har så mycket förutfattade meningar om det mesta.

Att lyssna på denna 30 minuter video är som att rensa hjärnan på en massa skräp som man har samlat på sig och återvända till den enkla verkligheten och sunda förnuftet igen. Låt oss säga att bli barn på nytt……!

ab1 ex1 svd1 dn12 ekot svt
DN1,DN2,DN3,DN4,SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,GP1,GP2

Annonser
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Ekonomi och politik, Introduktion till penningreform, Penningreform och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Penningsystemet är i grunden så enkelt så att ingen förstår det

 1. Ping: Guldstandard=fortsatt bankstervälde | Ett nytt penningsystem

 2. Henrik skriver:

  Intressant film. Verkar vara många som anammat gold backed currency teorin numera. Skönt att få en annan vinkling på detta. Känns som att gå tillbaka till gold backed är bankernas plan B där de fortfarande kan bibehålla sin makt över folket…

  • superzeke skriver:

   Ja kanske det. Nu vet inte jag hur guldinnehavet fördelar sig här i världen men en ytterst enkel reflektion skulle kunna vara……Kina verkar vara förutseende och de har tydligen köpt upp massor av guld. Sedan så kan man tänka sig att Libyen-kriget visserligen kan vara ett ”sista försök” att bevara petrodollarsystemet men eftersom det troligen kommer att misslyckas så kommer istället Libyens guldreserver att beslagtas av USA.

   Och sedan så blir det en strid om att på alla sätt tillskansa sig så mycket guld som möjligt. Alla penningsystem hittills har väl egentligen backats upp av att ha den starkaste våldsapparaten. Och dessa konkurrerande våldsapparater (länder eller pakter) behöver ju något konkret att strida om. Och i en kaotiskt situation så kan det mycket väl bli guldet.

 3. Ping: vad händer i Libyen «

 4. Ping: Hemimammas tankar – Att backa bandet…. « HEMIMAMMAS HETSIGA HUMÖR

 5. HEMIMAMMA skriver:

  Jag länkar till detta i mitt senaste inlägg.

  Hemikram ♥

 6. HCA skriver:

  Vilka sitter på mest sparande idag? Gissar på 40- och 50-talisterna..
  Därför vore det lysande om denna och andra liknande kunde fås med svensk text…
  Även jag skulle ha lättare att förstå iom att det förekommer en del ord/uttryck som man inte stöter på annars.

  • superzeke skriver:

   Ja jag är i samma situation som du så därför så försöker jag alltid att få allt på svenska språket om det är möjligt. Det finns massor av information och videos som jag inte orkat ta mig igenom just p.g.a av att det inte finns på svenska.

   Men tyvärr så är ju svenska ett väldigt litet språk så oftast så blir det engelska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s