Hänsynslösa attacker mot Libyen och överste Gaddafi från västs sida

Det är fruktansvärt tragiskt att någon kan tycka att det är helt okej att USA, Nato och Sverige startar ett invasionskrig mot en suverän nation som Libyen. Det borde ju inte vara så svårt att förstå varför man gör detta eftersom Libyen är en av de få nationer av ekonomisk betydelse som är emot petrodollarsystemet och dessutom har en helt oberoende centralbank. Det är otroligt naivt att tro att invasionen skulle ha några andra anledningar än dessa två. Att tro att Nato och USA skulle vara där för att hjälpa några förtrycka människor mot en tyrannisk diktator är ju helt absurd.

Det finns endast två anledningar till invasionen av Libyen och den ena är att Gaddafi inte vill vara med i petrodollarsystemet. Man måste förstå att petrodollarsystemet är det som håller upp hela USA-s ekonomi. Här finns en video som på ett enkelt sätt förklarar hur petrodollarn fungerar. Detta förklarar också alla krig som USA varit med i sedan 1974…

Den andra anledningen är att Libyens centralbank är helt oberoende ifrån andra centralbanker. Det är mycket få länders centralbanker som är det. Här förklarar Dr Bob Bowman klart och tydligt varför Libyen därför måste angripas…

”Dr. Bob Bowman on the Rothschild Banking Cartels: ”This is exactly why we are in a lot of those countries. Take a look at the countries we’ve invaded – like Iraq, like Libya – and what you find with all of these countries: They happen to be the few countries in the world that are NOT part of the Rothschild’s Banking Cartels. They are independend of them. They do NOT take money from the World Bank and the IMF. They print their own money like we’re supposed to do.”

SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,SVD5,DN1,DN2,DN3,DN4,DN5,DN6,AB1,AB2,AB3,GP1,GP2,GP3,GP4,

SVT1,SVD6,SVD7,DN7,GP5,

Annonser
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Ekonomi och politik, Politik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

34 kommentarer till Hänsynslösa attacker mot Libyen och överste Gaddafi från västs sida

 1. piglet skriver:

  Äntligen fattar jag! Väst och NATO såg till att en grönsakshandlare brände sig själv till döds i Tunisien, vilket startade Jasmin-revolutionen som sedan spillde över till Egypten och sedan till folkresningen i Libyen. Det är ju självklart att detta beror på att Libyen inte vill ingå i petrodollarsystemet!

  Eller så kanske folket i Nordafrika är trötta på att styras av diktatorer…

  • superzeke skriver:

   Förstår inte hur du menar, vad har Tunisien och Egypten med invasionen av Libyen att göra. Vad jag vet så har det inte förekommit någon invasion av vare sig Tunisien eller Egypten (rätta mig gärna om jag har fel). Titta istället på invasionen av Irak, anledningen till invasionen i Irak var att Saddam började sälja olja i Euro istället för dollar. Direkt efter invasionen så började oljan säljas i dollar igen.

   I Iraks fall så påstods det att invasionen berodde kärnvapeninnehav men petrodollarn var det verkliga skälet. Samma är det med Libyen.

   Fundera också lite på varför ingen invasion av Saud-Arabien görs. Det är säkert en av de värsta diktaturer som finns. Men det var ju de som undertecknade avtalet om petrodollarn 1974 och väl är systemets bästa garant. Så där spelar det ingen roll hur diktatoriskt det än är.

  • HCA skriver:

   piglet, tyvärr så har du gått på den propaganda som man matar slavarna (folket) med.
   Men, vi kan leka med tanken att det är pga snällhet, rättvisetänkande och empati enbart de gör detta. När ska NATO/USA/EU/FN ta tag i..:
   Nordkorea? Kina? Saudi-Arabien?Somalia?…

   Varför gjorde dom inget när folk mördades av staten Kina på Himmelska Fridens Torg? Hur kommer det sig att de inte dänger Nordkorea för att de bråkar med både den egna befolkningen och Sydkorea? Saudi-Arabien är som Zeke skriver, ingen drömtillvaro heller..

 2. Riakrd skriver:

  illa, jag är kluven. Det är moraliskt fel det USA gör, men samtidigt kan jag inte tänka mig någon annorlunda maktfördelning. USA är helt enkelt det bästa alternativet i en rad med skitalternativ. Iaf från en extremt subjektiv vinkel från ett litet land i norr. (ja, jag tar mig friheten att vara egoistisk när det handlar om huruvida jag blir lämnad ifred eller får mitt liv totalförstört av Kina/Ryssland. Vi har sett hur supermakterna styr, USA är från västvärldens perspektiv det som minskar chanserna för tortyr och evigt mörker i högsta grad.)

  • superzeke skriver:

   Jag skriver om den verkliga orsaken till invasionen av Libyen. Detta därför att de flesta helt felaktigt tror att invasionen beror på att befria någon befolkning ifrån en diktator. Hade Gaddafi inte gått emot petrodollarsystemet så hade han och Libyen naturligtvis fått vara ifred.

   När man förstår varför Libyen invaderas så är det ju sedan upp till var och en att avgöra om de tycker det är bra eller inte.

  • HCA skriver:

   Maktfördelningen har de själva skapat. Vad säger att Kina/Ryssland skulle bråka med dig?
   USA sysslar ju med tortyr i allra högsta grad! De löste denna lilla sak med att förklara de som utsattes som statslösa, och därmed kunde de göra vad fan de ville/vill.
   Media gnäller här för att det är synd om flyktingar som skickas tillbaka, men de blundar för att USA har tortyrcentraler i många länder.
   Eller är det ok med tortyr, mord, invasioner osv bara det sker under stjärnbaneret och för att de själva säger att de är för demokrati och rättvisa (men skiter totalt i att leva efter de reglerna)?

 3. Ulf skriver:

  Tack.
  Folk vill att det skall vara en kamp för demokrati – att dessa människor skall få det som vi redan har – och är vi med och ger dem det, då mår folk, här, ännu bättre.
  Folk vill inte ha sådana förklaringar som ges här eftersom de förklaringarna inte har något att lyfta fram, vara stolt över eller ta till sig.
  Lögn eller sanning avgör inte om de omfamnas av folk. Passande eller opassande gör det däremot.

  • superzeke skriver:

   Vet inte riktigt vad du menar men…OK

   • Ulf skriver:

    Du skriver ”det borde inte vara så svårt att förstå…”. Jo, för en del är det, vilket några kommentarer här visar. För många fler är det inte det, men de vill ändå inte ha sådana förklaringar till det som sker. Det är enklare att förklara med kampen för demokrati.
    USA ligger bevisligen bakom lika många dödsfall på oskyldiga människor runt om i världen som alla andra tillsammans. Ändå är det USA som ”gäller” för de flesta. Sanningen räcker inte.

 4. HEMIMAMMA skriver:

  jag funderar på att göra samma sak med ditt översta klipp som jag gjorde med det på ST…

  Har du några förslag på bra klipp att göra samma sak med?

  Hemikramar ♥

 5. Thomas Carlsson skriver:

  Ifall FNs huvuduppgift inte är att skydda världens civilbefolkning, utan istället främst är att skyddande sittande diktatorer, så bör FN avskaffas! NATO och USA gjorde moraliskt helt rätt!

  • superzeke skriver:

   Varför väljer då inte FN att gå in i Saud-Arabien i första hand……?

   • HCA skriver:

    Men snälla Thomas, du kan inte mena allvar?
    Har du ens kollat på annat än vad propagandamedia serverat dig?
    Har du kollat på vad FN tagit bort på sin hemsida, för att det pratade gott om Libyen/Khaddaffi och hans gigantiska satsning för att ordna vatten?
    NATO/USA har naturligtvis enbart egna intressen i detta. Om de hade moral, så skulle de hjälpa de svältande och verkligt lidande istället. Men sörru, det ska vi alla samla pengar till för att det ska bli något gjort..
    Hur många svältande i Afrika skulle EN missil kunna rädda? Ett uppdrag med JAS?

    Moral, jo men tjenare..

 6. Stefan skriver:

  Oljan var det som gjorde att väst överhuvudtaget brydde sig….inget annat….befolkningen var värda noll och intet, oavsett politikernas påståenden. Jag har diskuterat Syrien med samma politiker som tryckte på för att angripa Libyen. Ingen bryr sig om Syrien….

 7. Per skriver:

  Om ni nu har glömt det så var det faktiskt ett rebelluppror som startade kriget. NATO började bistå rebellerna först när Ghaddaffi hotade att massmörda en hel stad (Bengazi) och det mycket motvilligt eftersom det är omvärlden förbannade skyldighet att ingripa. NATO hade sen att välja emellan ett långt utdraget inbördeskrig där man varit tvungen att rycka ut varje gå Ghaddaffi kommit eller bistå rebellerna ”bakom kullierna” för att få ett slut på det libyska folket 40-åriga lidande. Blir så jävla trött när folk i väst sitter i sina bekväma soffor och står bakom grymma tyranner bara för att få utlopp för sitt blinda konspiratoriska hat mot USA. Hur tror du det har varit att leva i Libyen under denna fruktansvärda mans tyranni? Kan du inte istället unna dessa människor en chans till ett värdigt liv?

  Och om det nu är som du säger, varför har man då väntat i snart 40 år?

  • superzeke skriver:

   Du måste väl själv förstå att detta inte har med att befria Libyen ifrån en diktator. Om ett oljeland motsäger sig petrodollarsystemet så måste USA med automatik gå in i landet och byta ut styret i landet. Om USA inte skulle göra det och fler länder skulle följa exemplet och börja sälja olja i annan valuta än dollar så innebär ju det att dollar skulle behöva konkurrera med andra valutor på lika villkor. Detta skulle ju innebära att USA blev helt utan inflytande.

   Så det är en helt naturlig reaktion från USA sida att göra precis vad som helst för att återställa ordningen så att oljan säljs i dollar igen. Varför är det så svårt att förstå……?

  • HCA skriver:

   Per: …och vart var de väpnade insatserna, spaningen, beväpningen av ”rebeller” osv osv när Kina dödade kanske 2 600 människor?
   Eller hade du glömt den ”incidenten”?

   Vart är USA’s och alla andras inblandning vad gäller Israel, och få dem med våld att sluta mörda människor? Hur tror du det är att leva i Gaza under grannstatens fruktansvärda tyranni och apartheid?
   Eller är Israel godkända att göra vad fan de vill? Isf, varför?

   Du pratar om USA-hat, att det är det som driver de som inte tycker som du, media och politiker. Dåligt argument. Personligen skulle jag hellre leva i USA än i valfritt land med sharialagar eller i Kina. Men det innebär inte att det de gör (USA) är rätt och utan en snuskig agenda.. Jag gillar Sverige mest, men ogillar det förräderi våra folkvalda pysslar med.

   NATO har beväpnat, tränat och flugit in folk för att bistå de sk rebellerna.
   ”Rebellerna” skapade ju för jösse namn en ny centralbank bland det första de gjorde, borde inte ens en sådan sak få den mest inbitne troende på mediabibeln och de ständigt ljugande politikerna att fundera?

 8. Ping: Hänsynslösa attacker mot Libyen och överste Gaddafi från västs sida (via Zekes Superblogg) « skvitts

 9. anna skriver:

  Alltså även om man är emot Natos och usas inblandning i Kriget i Libyen så betyder inte det att ghaddafi var ngt vidare heller. så som jag förstår det så handlar detta om zionism och ”eliten” som vill åt libyen. Och allt som står på vaken är inte heller den enda anledningen till allt som hänt. NTC är dessutom medveten om zionism och eliten och har även redan blivit varnade av bla Ryssland för ”utländsk” inblandning i libyens framtid. Libyer och araber är inte heller dumma i huvudet dom flesta vet om oljezionisterna och skillnaden på Libyer och andra länder som styrs av dom är att dom är Muslimer vilket gör att dom inte lika enkelt går på zionisternas satansdyrkan.
  Som någon skrev i en ovanstående kommentar så var ghaddafi på väg med rätt så feta bombplan för att bomba hela benghazi och östra Libyen. så även om det var för att Skydda sin olja även mot ghaddafi så ingrep dom. och libyerna tog glatt emot ”utnyttjar” Natos samarbete för att få bort ghaddafi som slaktat sitt eget folk i årtionden. Bara för att han var snäll mot övriga Afrika så betyder det inte att han var det i sitt eget land. Dom flesta som nu skriver om Libyen och Nato osv har ingen som helst kunskap eller erfarenhet av Libyen innan. Vad får dig att tro att ghaddafi inte fortfarande tillhör eliten? Om Skuggspelen nu är så enorma så kan det även vara helt icensatt att inte längre är vid makten. osv osv osv.

  ursäkta mitt röriga inlägg. men du måste själv förstå att du hämtar dina nyheter från samma ställe som alla andra… Och att allt inte är klart som korvspad även om man tror att man har ”förstått” allt som pågår runt i världen.

  • superzeke skriver:

   Hej, nej jag förstår inte allt som pågår i världen men vad menar du med att jag hämtar nyheter från samma ställe som alla andra. Vilka nyheter och vilka ”alla andra”……?

 10. Ping: Follow the money! « skvitts

 11. Mavera skriver:

  Planerna om att införa gulddinar är nog en av de tyngsta orsakerna varför Nato attackerade Libyen. Nu krigsmaskineriet kör för fullt. Libyen är bara början, experter säger att snart blir det Syriens tur. Tredje världskriget har redan börjat…

  • superzeke skriver:

   Ja jag börjar också förstå det. Det hade blivit en enorm ”black om foten” för det nuvarande centralbankssystemet. Vi får se vilka som står näst i tur att demokratiseras.

 12. skvitt skriver:

  Mycket bra inlägg!
  /Skvitt

 13. Ping: Hänsynslösa attacker mot Libyen och överste Gaddafi från västs sida (via Zekes Superblogg) « skvitts

 14. Lincoln skriver:

  Kanonbra, Janne!
  Att hålla det enkelt och klart och inte backa för puckon som är aggressiva och försöker sudda ut verkligheten är sättet att bemöta de som marknadsför propagandan – precis som du gör!
  Snyggt jobbat!

  Det ”Per” ”glömt” är att USA:s skiter fullständigt i hur många de har ihjäl bara de har kontrollen. IIrak, ett till krig som var baserat på masslögner, beräknar den ansedda Eneglskaa läkartidskriften att runt 1,5 miljon Irakier ha fått sätta livet till som en följd av USA:s invasion för att ”befria” Irak från den ”fruktansvärde” Saddam (som i jämförelse med USA kan ses som jultomten – proportionellt sätt gällande dödande av IIrakiier).

  När Clinton sanktionerade Irak avgick två av FN:s ”mat mot olja” chefer (Sponek och Halliday) då de såg USA:S politik som folkmord. FN berknade år 2006 att en halv miljon barn dött som en följd av sanktionerna. USA:s utrikespsykopat tyckte det ”var värt priset”.

  Så, Per (vilket givetvis inte är ditt riktiga namn) – sluta hyckla! Allt fler ser igenom lögnare!

 15. Ping: Follow the money! « SOLIDARITETSTANKEN

 16. icehorn skriver:

  Libyen är bara ytterligare ett offer för bank- och finanselitens desperata försök att hålla sitt system igång. Massmedia med Bonniers DN i spetsen kör på för fullt med sin propaganda mot Gaddafi samtidigt som man undviker rapporterna om hur rebellerna mördat, våldtagit och plundrat på sin väg mot seger. Det fanns en god anledning för DN och andra att göra något åt kommentarsfälten i deras artiklar. Det började osa för mycket sanning bland kommentarerna när folk nu börjar vakna upp till vad som händer.

  Det har även sedan länge varit klarlagt att Al-Qaida spelat en nyckelroll i de NATO-stödda striderna och därmed har även Sverige gett sitt stöd till organisationen. Med andra ord samarbetar svenska regeringen numera direkt eller indirekt med terrorister med stöd från NATO. Det är ingen slump att först hitta CIA i händelsernas centrum för att sedan höra rapporterna om hur deras främsta tillgång Al-Qaida praktiskt taget leder upproret.

  Libyen var aldrig tänkt att befrias från en diktator. Hela syftet med kriget var att förstöra landet och sätta det under bank- och finanselitens styre. Vem är vän och vem är fiende i dessa dagar ? Vårt främsta vapen för att stoppa dessa galningar är att avsluta samarbetet. Gå inte med i militären, flytta bort pengarna från de största bankerna och stöd kravet på en ekonomi fri från tillväxt.

  Artiklar att begrunda:
  UN, Obama Fighting Alongside Al-Qaeda in Libya
  http://www.thenewamerican.com/world-mainmenu-26/africa-mainmenu-27/6855-un-obama-fighting-alongside-al-qaeda-in-libya

  Al-Qaeda and NATO’s Islamic Extremists Taking Over Libya
  http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=26307

  /Icehorn – vaken sedan 2003
  icehorn@gmail.com

 17. Ping: Han kallade det Den gröna revolutionen « skvitts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s