Hugo Chavez intervjuad 25.08.2011 om Natos invasion av Tripoli

Hugo Chavez ger här en intervju om vad som händer vid Natos invasion av Tripoli.
Chavez har ju stor erfarenhet av sådant här själv.

Här finns också en video som förklarar varför Nato startade invasionen. Om Gaddafi hade lyckats driva igenom valutan Gulddinarer så hade hela centralbankssystemet och  petrodollarsystemet kunnas slås ut. Där har vi den egentliga anledningen till invasionen av Libyen. De som tror att Nato vill hjälpa rebeller att införa demokrati har helt missat den verkliga anledningen till invasionen.

Citerar här Carl Norberg:
”Antar att Gadhaffi kommer att hållas försvunnen så länge som det Centralbankbaseradepetrodollarkonglomeratet önskar militär närvaro eller har uppnåt en tillräcklig etablering i regionen för att under ordnade former kunna bedriva utplundring av naturresurserna under förespeglade demokratiska kulisser.”

DN1,DN2,SVD1,SVD2,GP1,SVT1,AB1,DN3,DN4,SVD3,Arbetarmakt,AB2,DN5,DN6,

Annonser
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Ekonomi och politik, Politik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Hugo Chavez intervjuad 25.08.2011 om Natos invasion av Tripoli

 1. Rase skriver:

  Foliehattarnas guldstund!

 2. Daniel skriver:

  Köper och säljer NATO olja?

  Har aldrig riktigt förstått problemet med Petrodollarsystemet (eller vad det är) och världens oljehandel etc. Jag trodde att det mesta av oljan såldes på öppen marknad som annan råvaruhandel av olika företag. Alltså att det är företag som handlar med olja. De som till exempel driver bensinmackar i Sverige importerar väl inte olja/bränsle från NATO eller? När tex norska Statoil producerar olja i landet genom delägda bolag och den säljs till svenska raffinaderier eller de raffinerar den själv och distribuerar den genom sitt helägda dotterbolag Statoil AB, vad får egentligen USA ut av det? Det är väl den Libyska staten som får ut direkt skatt, plus intäkter genom det Libyska statliga oljebolaget (National Oil Corporation) som dominerar all oljeverksamhet i Libyen genom helägda och delägda joint ventures med diverse utländska bolag.

  Om tex Libysk olja säljs till Nynäs AB, ett stort svenskt raffinaderi, varefter de färdiga produkterna säls vidare med vinst i Sverige så går ju hälften av vinsten till det finska Nestle Oil och hälften till Venezuelas helstatliga oljebolag PDVSA som äger 50% var av Nynäs AB. Kommer NATO stjäla/ta över oljeoperationer från tex Statoil, eller från Eni (det italienska oljebolag som varit den största utländska operatören i Libyen)? Det känns ju lite konstigt eftersom både Norge och Italien är med i NATO…

  Och apropå Venezuela, tycker Chavez verkligen att global oljehandel är så hemsk? Är det inte lite hyckleri med tanke på att PDVSA säljer över en miljon fat olja om dagen till USA (över 90% av Venezuelas exportintäkter kommer från olja), samt samarbetar och deläger många företag runtom i världen tillsammans med västerländska oljebolag? Som tex Nynäs AB i Sverige.

  • superzeke skriver:

   Hej Daniel, skall försöka förklara…

   Nato säljer inte olja. Poängen med petrodollarn är att all olja måste säljas/köpas med valutan USA-dollar. INTE med någon annan valuta. Jag har skrivit ett förenklat inlägg om konsekvenserna av detta (läs noga den blå texten)…
   https://superzeke.wordpress.com/2011/04/03/enkel-forklaring-av-petrodollarsystemet/
   Här finns även en video som tar upp det…

   Om du går igenom ovanstående i lugn och ro så förstår du varför USA (Nato) helt enkelt måste ta över Libyen. Om de inte gör det så blir deras valuta värdelös, eller rättare sagt, den måste konkurrera med andra valutor på lika villkor.

   Obs att t.ex Ryssland står utanför petrodollarsystemet (vad jag vet). Tror att Kina skall börja handla olja där. Men Kina och Ryssland har ju gott om kärnvapen och troligen också ett starkt försvar så det står dem ju fritt att göra så. Däremot så är det ju troligt att Iran blir nästa mål efter Libyen, de säljer ju sin olja i Euro och har dessutom en helt oberoende centralbank.

   Fråga gärna mer om du undrar över något.

 3. HEMIMAMMA skriver:

  delat på fejjan och du bör kanske lägga detta även i tanken för spridningens skull??

  Hemikram ♥

 4. HEMIMAMMA skriver:

  En tanke? Om USA medvetet saboterar för Ghadaffi och afrikanska unionen pga GULD DINAREN vad är det som säger att de inte medvetet sänker Euron och Europa också?

  Att de amerikanska storbankerna citibank och andra har i hemligt uppdrag att underminera Europas marknad?

 5. superzeke skriver:

  Hej, det de är ute efter är att oljeproducerande länder skall sälja sin olja i dollar. Det gör ju t.ex Norge vad jag vet. Och alla europeiska länders centralbanker är ju med i ECB och BIS.

  Så vi är med i systemet. Amerikanska storbanker har ju inte så mycket med USA att göra egentligen, de utnyttjar ju USA befolkning på samma sätt som alla andra befolkningar. Betrakta dem som parasiter som ”suger ut” ett värddjur (t.ex ett land) tills det dör och sedan letar efter ett annat värddjur att leva på. De har ingen solidaritet med något land eller någon befolkning.

 6. Aide skriver:

  I dont think its working.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s