Skulden, Grekland och ALLA vi andra, eller ”Greklands sak är vår”

Man måste ha klart för sig vad EU egentligen är, det är SKULD-UNION. Med den nya stabiliseringspakten ESM så kommer alla medlemsländer att bli ”borgensmän” för alla andra medlemsländer. Se här om ESM…

Vi skall också ha klart för oss att banksystemet är nationslöst, det har ingen lojalitet till någon annan än sig själva.

Detta betyder att de ALLTID kommer att försöka skuldsätta de svagaste nationerna genom att anlita korrupta politiker (som de oftast har lobbat fram till ledarposition själva). Bankerna vet mycket väl att dessa nationer ALDRIG kan betala tillbaka några skulder och det är det som är själva andemeningen i det hela.

När de väl har lyckats skuldsätta en nation ”upp över öronen” så kommer nästa manöver. Då går de till de andra länderna (borgensmännen) och kräver pengar som dessa borgensmän i sin tur måste låna så att de också blir skuldsatta (genom ESM)

Dessa ”borgenspengar” går sedan inte till att betala av t.ex Greklands-skulden utan åker rakt ner i bankernas eller IMFs fickor så att de kan LÅNA UT ÄNNU MER pengar till Grekland så att de kan betala åtminstone räntorna på sina lån. Detta är fullständigt absurt.

Om vi inte sätter stopp för detta så kommer alla länder att hamna i samma situation som Grekland. För bankväsendet har ingen hemmanation. De verkar över alla gränser och är endast lojala mot sig själva.

Om däremot finansparasiterna får fortsätta med detta så kommer de i slutändan att varsebli att ”MÄNNISKOR KAN EXISTERA UTAN BANKER MEN BANKER KAN INTE EXISTERA UTAN MÄNNISKOR”.

För ingen kan äta sig mätt på skuldpapper eller dricka sig otörstig på digitala balansräkningar i en dator.

DN1,DN2,DN3,SVD1,SVD2,SVT1,SVD3,SVD4,DN4,DN5,GP1,SVT1,SVT2,GP2,
DN6
,SVD5,DN7,SVD6AB1,DN1,DN2,SVD1,SVD2,SR1,SVT1

Annonser
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Ekonomi och politik, Penningreform. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Skulden, Grekland och ALLA vi andra, eller ”Greklands sak är vår”

 1. Vår blogg skriver:

  Jag vet inte om detta är ett led i kampen att försöka finna en väg åt sig själva,
  i kampen om ett framtida totalt oberoende av andra samtidigt som det är ett stort steg i den nya sfären till nästa slavdiktatur!
  Allt blir mer och mer skrämmande och de räknar väl kallt att vi övriga dödliga ska stå upp nu för dem när hela världen brakar samman.
  Det kommer också säkert att ske med all skrämselpropaganda.
  Se det senaste från B Ask.
  http://kaotiskakaos.blogspot.com/2012/02/nu-lagger-regeringen-fram-sveriges-nya.html

  /Urban

 2. Stan skriver:

  En mycket intressant artikel som hänger ihop med det här, IMF ska ha sluppit att betala moms för en bepansrad stadsjeep i vilken de åker runt i Grekland!
  http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/david-graeber-debt-the-first-5000-years
  ”Från centraleuropeiskt håll beskrivs det skuldkrisande Grekland som ett av de ruttna äggen i korgen, som i likhet med Portugal, Irland, Italien och Spanien skulle vara dåliga på att räkna, jobba och betala skatt. Det är ett bedrägligt perspektiv. Grekland må ha varit slarvigt men är egentligen bara det första landet att ta smällen för en skuldsättning som nu eskalerar överallt. Sverige har en låg statsskuld men en skenande privat skuldsättning. Om bostadsbubblan fortsätter att pysa i ytterligare några år lär det snart höjas röster för att staten ska gå in och rädda också svenska storbanker. Och då dröjer det nog inte länge förrän en och annan bepansrad stadsjeep kan ses på gatorna i Stockholm.
  Vore det inte bättre med ett jubelår?”

  ”Så vad är då en skuld? Det är när man tar ett löfte och omvandlar det till pengar, säger Graeber. Goethe framställer förvandlingen närmast som djävulsk magi när han låter Faust besöka den djupt skuldsatte romerske kejsaren i sällskap med Mefistofeles.”
  ”Fausts monetära svartkonst fångar också något av det trolleri med vilket dagens virtuella pengar – skuldberget – skapas ur tomma luften av privata banker varje gång någon tar ut ett lån, även om det nutida kapitalets kejsare utlovar framtida, ännu orealiserad tillväxt i stället för oupptäckt guld.”

 3. Intressant, har diskuterat denna video på Occupyswedens forum kring huruvida trovärig den är. Om ni har info får ni gärna delta: http://occupyforum.se/diskussionsforum/Ekonomi/Rosta-Ar-filmen-om-ESM-trovardig-278?hilit=esm#p1522

 4. Hans Sandblom skriver:

  Eftersom SAMTLIGA pengar utom kontanter skapas genom skuld är det inte med någon större förvåning man läser om utvecklingen runt om i världen. Det konstiga är att politikerna valsar med i bankdansen. Eller det kanske inte är så konstigt, när varenda ”folkvald” är finanstrojan ut i fingerspetsarna…

 5. bohuslanningen skriver:

  Något vi alla medborgare i Sverige borde göra för att bräcka detta upplägg är att enbart använda vår statliga bank SBAB bank där allt plus går ner i våra egna fickor och låneräntorna kan vi sätta själva istället för de ockerräntor de andra bankerna i Sverige pungslår oss med. – Sluta gynna storkapitalet om det inte är det ni lever för – hm. Vi kan också plocka bort dessa landsförrädare som vi har som topp politiker för det är längesen vi hade en som hade vårt bästa för ögonen.

 6. HEMIMAMMA skriver:

  Kan jag citera och länka till detta min vän?

  Hemikram ♥

 7. skvitt skriver:

  Delar på FB.
  /Skvitt

 8. Mavera skriver:

  Greklands problem är allas problem. Bankerna med FED i spetsen kom på ett sätt att göra pengar ur luften utan att behöva tillverka något. Det har de sysslat med ett bra tag, men slutligen visade det sig att detta konceptet fungerar inte längre. Europa t ex blev totalt utarmad och tömd på produktionsmedlen som har flyttats till Asien. Det vad vi ser nu är att utvecklingen har flyttat österut. Kinas ekonomi växer medan Europa håller på att dö ut. Grejen är också den att västvärlden har existerat och existerar fortfarande för lånade pengar, när det blir svårare att låna hamnar man i fattigdom. Grekland är en bland de första offren.

 9. Ping: Ghost:/Skulderna, Grekland och alla vi andra, eller ”Greklands sak är vår” | ghostalive

 10. ghostopinion skriver:

  Har puffat för inlägget i min blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s