Rodney Shakespeare om den senaste bankskandalen i England

Här finns en bra video där Rodney Shakespeare talar om den senaste bankskandalen i England och även talar om lösningen på detta. En RÄNTEFRI ekonomi där ALLA pengar skapas av centralbanken och där de vanliga bankerna endast får låna ut dessa skapade pengar (av centralbanken skapade alltså) och själva EJ får skapa krediter/skulder och använda dessa som pengar.

Annonser
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Ekonomi och politik, Penningreform. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rodney Shakespeare om den senaste bankskandalen i England

 1. Lincoln skriver:

  Han har helt fel! Corny vet det här och givetvis ska man springa till banken och stoppa in varenda öre man har – inte ta ut dem! Säger Corny så, så är det givetvis så – hur djävla korkat det än är! För Corny kan aldrig ha fel och ingen är smartare än han.:) Shakespear är givetvis en penninghaverist och idiot i Cornys ögon.

  Men, allvarligt, Shakespear har givetvis helt rätt. Det här banks/penningsystemet är korrupt och bankrutt bortom alla möjligheter att reparera. Även om nyttiga idioter som Corny säger motsatsen.

  • superzeke skriver:

   Jo det är klart, har Cornu sagt det så är det ju så. Shakespeare kommer nog att behöva både tvångströja och spännbälte när han kommer in på Cornus klinik….. 🙂

   Läste förresten “Vredens druvor”, var minst 40 år sedan jag läste den första gången. En enormt skarpsynt och jordnära roman och man förstod verkligen hur oerhört utsatta människorna var och även mekanismen bakom det hela. Den borde ingå i handelsskolans ekonomikurs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s