Demokratin är ett illusionstrick och trollandet leds av finansparasiterna

Demokratin i alla länder här och nu verkar närmast vara ett illusionstrick i stor skala. En enkel bild av det…

Tänk er ett teatersällskap. Detta består av riksdagsmännen och alla politiker i ledande ställning. De är SKÅDESPELARE och agerar efter manus.

Tänk er sedan publiken. Den består av befolkningen. Dessa förstår inte riktigt att det de betraktar är ett skådespel eftersom detta är en så lång föreställning att de med tiden börjar leva sig in i den som om den vore verkligheten.Efter ett tag så börjar befolkningen (publiken) bråka med varandra om vilka av skådespelarna som är ”de goda” och vilka som är ”de goda”. Till sist så är publiken (befolkningen) helt upptagna av detta.

När detta sker så träder en annan grupp till verket, FICKTJUVARNA, och dessa består av de de finansiella parasiterna. Dessa kan nu ostört härja bland befolkningen eftersom den är fullt upptagen av skådespelet på scen och av att puckla på varandra.
Detta gör det lätt för ficktjuvarna att plundra befolkningen på allt de har.

Till sist så börjar befolkningen tröttna på skådespelet för en stund och då märker de att de blivit plundrade av ficktjuvarna och de ser också vilka dessa ficktjuvar är. De kontaktar då polis och rättsväsende så att dessa skall fängsla ficktjuvarna och ta ifrån dem tjuvgodset och återlämna det till de rättmätiga ägarna.

Men får de sitt livs överraskning. Poliserna fängslar istället befolkningen. Och detta beror på att ficktjuvarna helt enkelt har köpt rättsväsendet med en liten del av tjuvgodset. Publiken blir då arga på skådespelarna och anklagar dem. Men de varseblir då att ficktjuvarna även betalt skådespelarna och att polis och militär även beskyddar dem.

SÅ ungefär där så befinner vi oss nu i de demokratiska länderna.

ab12 ekot gp svd12 dn12ab123 sr gp dn123 svd1

Annonser
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Ekonomi och politik, Introduktion till penningreform, Penningreform, Politik. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Demokratin är ett illusionstrick och trollandet leds av finansparasiterna

 1. Zeke Varg skriver:

  Demokrati centraliserad via representation är världens smartaste sätt att regera över en befolkning. Varför? Mycket enkelt, en karismatisk personlighet kan övertyga 50.1 % till vilka dumheter som helst. 50 % av befolkningen går att styra extremt enkelt med emotionella argument.

 2. Nemokrati skriver:

  Otroligt bra och träffande. Eloge från
  Nemokrati

 3. Lincoln skriver:

  Bra att du tar över och blir förbannad, Janne. Det borde alla bli. Välskrivet!

  Jag känner att jag börjar bli avtrubbad – ju mer man skriver och läser desto mer märker man att allt är en stor lögn och att verkligheten är något helt annat. Spetsen på udden börjar bli slöare men kanske det lockar andra då många kritiserar mig för att ha ett för ovårdat och brutalt språk. Men går man in i deras piruettspråk blir man så totalt djävla uppsnurrad att man inte vet vad man talar om, så att hålla det enkelt och klart, precis som du gör i ditt inlägg, är viktigt.
  Hoppas jag inte snurrade till det nu 🙂

 4. Anna skriver:

  Men hur menar du att vi är ”plundrade på allt vi har” då vi tvärtemot så många andra länder inte har extrem fattigdom och svält i Sverige? Jag känner mig inte ”plundrad på allt jag har” alls.

  • Lincoln skriver:

   Jo, det finns alltid de som sitter på första parkett och det finns de som dessutom tror att de sitter på första parkett men inte märker att de är utsatta för samma gruppvåldtäkt som resten. Som Spanjorerna där alla trodde ekonomin var blomstrande till det en tag upptäcktes att bankirerna stulit alltihop när deras bostadsbubbla sprack. Sverige är bara lite efter Spanien men samma sak kommer hända här när bostadsbubblan spricker (fast vår är värre! Spanjorerna äger sina hus i betydligt större omfattning än Svenskar – bara lite över 2% av ”egna hems”-boendet är skuldfria i Sverige – resten är skuldslavar till bankerna och får hyra huset av banken). Så balkarna som bär upp balkongen är väldigt bräckliga och det fria fallet nära.

   Bankerna har hittat på skulder på pengar (=krediter) och det är de som svenskar har levt på sedan mitten av 90-talet. I början av 90-talet sprack, som du säkert vet, en bostadsbubbla som kostade livet på cirka 60 000 företag som bankerna lyckades ha livet av. Nu är Sverige i princip industrialiserat.

   Dessutom måste vi betala skatt för att bankerna lånar ut sina skulder på pengar (=krediter) till stat och kommun. Enligt Maastricht så får staten inte skapa de pengar staten och kommunerna behöver utan måste låna bankernas påhitt. Vi skulle knappt behöva betala någon skatt alls om staten skapade skuldfria pengar och satte i cirkulation till allmännyttiga saker. Det bankerna sysslar med när de skattar oss genom staten är ett rån inför öppen ridå.
   Men du kanske gladligen låter dig rånas av bankerna genom skatten?
   Läs nu noga igenom det jag skrev så att du kan hitta en mening som du kan hänga upp någon meningslös kommentar på så att du får vara putslustig.

   • Anna skriver:

    Nej så noga läste jag inte men jag förstår inte heller riktigt angreppet i slutet ”så du kan vara putslustig”?

    • superzeke skriver:

     @Anna

     Det är så att Lincoln är ”en trevlig kille” som kan mycket om ekonomi och du är ”en trevlig tjej” som inte kan så mycket om ekonomi.

     Lincoln brukar bli påhoppad i sin egen blogg av ekonomer som frågar just sådana saker som du gjorde först. Och om en ekonom frågar på det sättet så är det oförskämt.

     Men ni behöver inte bråka med varandra tycker jag, ni är ju justa båda två 🙂

  • superzeke skriver:

   Hej Anna

   Det är menat som en allegori av hur demokrati, befolkning och det finansiella systemet fungerar i stort. I Sverige så är vi inte så hårt drabbade som i många andra länder ännu. Jag är själv inte heller ”plundrad på allt jag har”. Men de länder som ” har extrem fattigdom och svält” är det däremot. Och allt detta hänger ihop med hur finanssystemet (som inte tillhör någon nation) lyckas att manipulera regeringar, nationer och befolkningar. Att t.ex spela ut nationer, raser, politiska partier och religioner mot varandra är ett av de bästa sätten.

   Lyssna gärna på den här intervjun av den före detta moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson om hur riksdagen fungerar. Detta gäller ju alla partier så det är
   lätt att genom några få nyckelpersoner styra hela riksdagen.
   http://urplay.se/169044

   Sedan så behöver du ju bara gå till Grekland för att se det scenario som jag beskrev
   tydligt och klart. Kosmas Loumakis skrev idag ett mycket bra inlägg om Grekland.
   http://athenianvoice.wordpress.com/2012/07/07/sverige-sverige-fosterstallning/

   Sedan så kan du se hur Sverige är på väg in i karusellen nu i.o.m att socialdemokraterna röstade igenom att ansluta Sverige till ESM-funktionen (Sverige har redan lovat bort 145 MILJARDER kronor som vi svenska skattebetalare står som garant för). Skrev om det här (missa inte videon).
   https://superzeke.wordpress.com/2012/05/29/social-moderaterna-rostar-igenom-esm-avtalet/

   Sedan det VIKTIGASTE att förstå är att vårt penningsystem blir mer och mer ohållbart. Det är alltså det som inträffar när vi låter ENSKILD skuld vara vårt ALLMÄNNA betalningsmedel och därtill lägger en räntefunktion som växer med ”ränta-på-ränta-effekt” som antingen tvingar systemet att haverera eller förstör hela vår jord genom den exponentiella tillväxt som penningsystemet kräver för att kunna existera.

   Sanningen är att den ekonomiska krisen inom t.ex EU skulle kunna lösas på en förmiddag om vi så ville genom att ändra penningsystemet.

   • Lincoln skriver:

    Skrämmande intervju med den före detta moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson!
    Jag trodde det var jävligt men tydligen är det än värre!

    • superzeke skriver:

     Ja jag blev också överraskad av intervjun och det skall till mycket för sådana som du och jag skall bli överraskade när det gäller sådant här.

     Upplever henne även som väldigt seriös och utan någon slags hämndbegär, hon kände helt enkelt att sådant här måste komma ut.

     • Lincoln skriver:

      Rippade ljudet (blev lite halvtaskigt) vet att du sparar dem:
      [audio src="http://k005.kiwi6.com/hotlink/nrv54wa9hi/knapptryckarkompaniet.mp3" /]

      • superzeke skriver:

       Tackar, lyssnade igenom, jäklar vilken kristallklar kvinna hon är.
       Bra gjort av henne, boken hon skrivit är säkert intressant också.
       http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9173534714

       Här förstår man ju oerhört viktigt det var för finansvärlden att Håkan Juholt avsattes och ersattes med Stefan Lövhen bara två dagar innan Riksdagen skulle rösta om EMS och skuldpakten.

       Tre tysta avsnitt på några sekunder var i den rippade mp3-an men inget som störde helheten tycker jag. Hörs Janne

   • Anna skriver:

    Det är intressant men ack så svårt att förstå för en som jag som inte läst ekonomi eller något samhällsvetenskapligt ämne. Men jag vågar knappt rösta heller för att jag känner att jag egentligen inte förstår hur ekonomin fungerar och ska skötas.

    • superzeke skriver:

     Ja jag har ju sysselsatt mig med detta rätt så koncentrerat i 3 år och det är mycket som jag inte har förstått riktigt ännu. Jag har ingen utbildning i ekonomi heller men det kan i många fall vara en fördel.

     Ekonomernas utbildning gör att ”inte ser skogen för alla träd” men träden är de väldigt bra på. För mig så är det tvärtom, ”jag ser skogen” (rätt så hyfsat) men har inte ”läst om alla träden”. Och saker som man förstår om det övergripande (skogen) kan vara väldigt svåra att förmedla på ett sätt så att folk förstår det.

     Men jag försöker i varje fall.

   • Anna skriver:

    Nu har jag lyssnat på intervjun med Pålsson. Intressant men rätt läskigt.

 5. Sverker skriver:

  Visserligen är hon klar på det perversa inom regering & riksdag, men nånting är ju skumt med henne, för hennes specialitet & profession är det dubiösa ämnet ”nationalekonomi”.
  Alltså det som rimligen borde vara lättast att genomskåda med pekuniär utbildning, är ekonomiskt bedrägeri.
  Det är ju penningsystemet som är roten till allt helvete, och det säger hon inte flaska om!
  Hur förklarar man det?

  • superzeke skriver:

   Jag tolkar det som om hon inte har något emot dagens penningsystem men att hon är arg på ja-sägar-systemet i riksdagen. Och det sistnämnda tycker jag att hon är jäkligt bra på att förklara och stå för.

   Att hon sedan skulle kritisera penningsystemet……nja det hade jag inte väntat mig. Jag tror inte att hon har någon direkt kritik av det helt enkelt.

 6. Kerstin skriver:

  Sverker skriver:
  ”Det är ju penningsystemet som är roten till allt helvete, och det säger hon inte flaska om!
  Hur förklarar man det?”
  Svar: Hon är moderat.

  • superzeke skriver:

   Jag vet inte Kerstin. Det verkar svårt för både höger och vänster att fatta hur sjukt penningsystemet är. Pratar man med höger så tror dom att man är kommunist och pratar man med vänster så kallas man för borgerlig. Pratar man med mittenväljare så tror de att man är ett UFO.

   De flesta som har studerat penningsystemet och förstått det plus kommer med förslag på lösningar skulle man väl kunna säga förespråkar en sund kapitalism.

 7. Kerstin skriver:

  OK, du har rätt, de flesta av våra politiker, oavsett partitiilhörighet, är endera okunniga och lurade, eller rena lurendrejarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s