Därför är den ekonomiska krisen endast en ren illusion

Här kommer en av de bästa beskrivningarna jag läst om den stora illusionen av den s.k ekonomiska krisen. En kris som egentligen inte finns. Skrivit av min Facebookvän Frans Lugmair.

Det talas mycket om Grekland nu för tiden,men Grekland är en mycket LITEN ekonomi. Kalifornien däremot är världens 6-7 största ekonomi, och delstaten är på randen av konkurs. Bara för att sätta saker i perspektiv.

Vad man hela tiden försöker göra men undvika att prata om är att man försöker inte ”hjälpa” eller ”rädda” länder som Grekland eller Spanien. Vad man GÖR , och kämpar med näbbar och klor för är att rädda dom privata bankernas ”rätt” att profitera och PARASITERA på stater.

Grekland är inte i konkurs, Spanien är inte i konkurs! Ett land är en som en pyramid, en bredd bas av realvärde..sjöar,berg,hus,hav,kunskap,industri..det är bara en fråga om hur man väljer att värdera detta. En Bank däremot är som en inverterad pyramid, med en mycket LITEN bas av realvärde som man sedan ”kreditexpanderat genom systemet som kallas ”fraktionella reserver” dvs man måste bara ha en ”fraktion” av det ”man lånar ut” (dvs skapar ur luft/Ex Nihlo).

Allt det sprattel vi ser runt omkring oss just nu handlar bara om EN SAK. Att försöka (förgäves) försöka försvara ett PARASITERANDE privatägt banksystems rätt att PARASITERA. Om folk och länder lider svårt, är det inte dags att skicka dessa penningmånglare dit dom hör hemma?

Är det inte det som är kampen? Är det inte det som är fråga no.1?
Är det inte frågan som är större än Vänster eller Höger?

Det är den frågan som är skillnaden mellan Demokrati eller Feodalsamhälle med LORDs and Serfs. Mellan DEMOKRATI och FINANSIELL DIKTATUR.”

Annonser
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Ekonomi och politik, Introduktion till penningreform, Penningreform. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Därför är den ekonomiska krisen endast en ren illusion

 1. Lincoln skriver:

  Mycket bra skrivet!

  • superzeke skriver:

   Håller helt med dig, Frans är mycket bra på att bryta ner allt tjafs till sina grundläggande beståndsdelar. Här kan du lyssna på ett kort tal som han höll på Sergels torg i samband med ett möte arrangerat av occupy-rörelsen.

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Länkade på fejjan och ber om tillåtelse att inkorporera i bloggvandring?

 3. skvitt skriver:

  Något i den vägen som jag själv redan klurat ut, men inte lyckats formulera. Nu rebloggar jag detta. Hemi har redan delat på FB och jag delade vidare.
  Rebloggar som sagt detta och det lägger jag sedan på fejan.
  /Skvitt

 4. Ping: Därför är den ekonomiska krisen endast en ren illusion – Zekes Superblogg | Peak SWE

 5. skvitt skriver:

  Reblogged this on skvitts and commented:
  Enkelt och lättfattligt!

 6. Petter skriver:

  Väldigt bra skrivet! Repostat på bloggen, hoppas det är ok!

  http://peakswe.se/2012/08/darfor-ar-den-ekonomiska-krisen-endast-en-ren-illusion/

  Tack!

 7. svorskan skriver:

  Klokt skrivet. Bra formulerat. Bankerna är alldeles för profithungriga.
  Allt gott till dej!

 8. Ping: Hemimammas bloggvandringar – Allmän kunskapsegendom förmedlad? « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

 9. Ping: Vi länkar mot Zekes Superblogg

 10. sync99 skriver:

  Det slumrande folket tror fortfarande att vi har en regering. En telefonsvarare kan funka lika bra. Jag blir road av sk ekonominyheter i våra Pravda tidningar. Man upprätthåller sagan om den goda och/eller handlingskraftiga regeringen som sätter banker på plats. Borg är speciellt rolig. Inte så begåvad elev från Walles bedrägeriskola så han platsade bara som finansminister. Falkengren var en primus så hon sköter kasinot SEB. Drabbas av galghumor. mer ofta än tidigare.

 11. Gunnar Parment skriver:

  Bra skrivet, men kanske fel formulerat. Jag håller med, det är det ekonomiska systemet som bygger på oavbruten exponentiell tillväxt som är på väg att braka samman nu, och den kris vi ser nu är bara en vindpust av det som kommer. Vi behöver byta ut det ekonomiska systemet (och som du skriver, bankernas rätt att parasitera) mot ett nytt (eller snarare urgammalt) system där staterna skapar pengarna istället för att låna sina egna pengar av banker som skapar dessa pengar. Krisen som sådan är verklig, så länge bankerna skapar pengar till lån, men inga pengar skapas för att betala ränta på lånen. Boktips: Bankerna och skuldnätet, Ellen Hodgeson Brown.

  • superzeke skriver:

   Ja jag vet, det går att missuppfatta rubriken. Egentligen så menar jag förstås att själva krisen är verklig men att tron på att det ekonomiska systemet är någon slags naturlag som inte går att ändra på är en ILLUSION. Det är svårt att få till en väl beskrivande rubrik så där i en hast ibland.. 🙂

 12. Stort, varmt tackkk för Exakt genomlysning av inbillningen, I-världen. Glasklar lyser Sanningen: I-världen är/VAR ett Dårhus, sprängfullt av vid penningen hypnotiserade hysteriker, styrt av idioter!

  Vägen mot Framtiden, genuint självhushåll, är farbar endast med häst och vagn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s